Cercador

S'han trobat 66 resultats per pujol corrupcio.

  • Les notícies del dia (10/02/15). Mas es desmarca del "cas Pujol"
    Veure vídeo
    Els matins

    Les notícies del dia (10/02/15). Mas es desmarca del "cas Pujol"

    Informatiu del dimarts 10 de febrer. La compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, a la comissió que investiga el frau fiscal i la corrupció ha ocupat una bona part de l'informatiu. Mas va torna a negar qualsevol relació amb la fortuna de la família Pujol oculta a Andorra i l'oposició, en general, no se'l va creure. Els altres titulars han estat: es desconvoquen les vagues a Aena; compàs d'espera en el conflicte d'Ucraïna, i els estudiants de quart d'ESO fan les proves de nivell. Hem acabat amb els esports, el temps i el trànsit.

  • L'activista anticorrupció Simona Levi veu "mediàtic" el "fitxatge" de Falciani per part de Podem
    Veure vídeo

    L'activista anticorrupció Simona Levi veu "mediàtic" el "fitxatge" de Falciani per part de Podem

    L'activista contra la corrupció Simona Levi ha denunciat que Hisenda no investiga perquè creu que, de fet, "estan ajudant els corruptes" i ha posat com a exemple les informacions que té des de fa anys sobre Jordi Pujol Ferrusola. Sobre el "fitxatge" per part de Podem d'Hervé Falciani, amb qui està previst que col·labori, Levi hi ha tret importància: "Falciani ha treballat amb nosaltres. No és qüestió de fitxar o no fitxar. Pensem que l'operació de Podem és mediàtica i que ell ja col·labora amb França amb el Partit Socialista francès, la CGT i moltes altres institucions."

  • Compareixença de Mas davant la comissió sobre el frau fiscal
    Veure vídeo

    Compareixença de Mas davant la comissió sobre el frau fiscal

    El president de la Generalitat compareixerà aquesta tarda davant la comissió del Parlament que investiga el frau fiscal i la corrupció. Artur Mas haurà de respondre a les preguntes dels diferents grups centrades en el "cas Pujol" i en el de les ITV.

  • 31/01/2015
    Veure vídeo
    Parlament

    31/01/2015

    Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament"

    Aquesta setmana, el programa "Parlament" s'endinsa en l'actualitat política marcada,
    en gran mesura, per diversos casos de presumpta corrupció. Novetats en el "cas ITV", en relació amb Oriol Pujol i les seves possibles mediacions entre un empresari i el president Mas. Aquestes revelacions van fer que ERC es posicionés amb la resta de partits de l'oposició a l'hora de demanar la compareixença del president a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció. A més, parlem dels pressupostos del 2015, que inclouen fons per garantir el benestar social, millorar l'empresa i l'ocupació, dotar les beques menjador i, com a fet destacat, recuperar la paga extra per als funcionaris. Sentirem el diputat d'ERC Lluís Salvadó responent a la pregunta de l'estudiant, aquest cop sobre les mesures econòmiques que s'adoptarien respecte a les exportacions a Espanya si Catalunya esdevingués un estat independent. Per altra banda, a l'espai "Qui sóc", el diputat Antoni Balasch, del grup CiU, ens parla de la seva experiència com a mestre, diputat i alcalde d'Albesa, a la vall de la Noguera Ribagorçana. Per últim, entrevista al diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, que ens explica els motius de la seva pròxima retirada de la primera línia política i analitza el moment polític.

  • 29/01/2015
    Veure vídeo
    2324

    29/01/2015

    El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha dit que al voltant de les onze de la nit s'havien rebut una cinquantena de trucades que advertien d'incidències pel fort vent. Paral·lelament, també minimitzava les repercussions d'aquestes primeres contingències. Per als pròxims tres dies, s'espera que Catalunya sigui escombrada pel vent. S'ha aconsellat evitar desplaçaments innecessaris i actuar en tot moment amb cautela.

    De la mateixa manera s'han expressat un dels meteoròlegs de TV3, Francesc Mauri, i el periodista de la secció de Societat Eduard Querol, que des de la Barceloneta s'hi ha referit en els mateixos termes.

    El segon tema d'interès del dia ha estat la difusió de la declaració de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva esposa i tres dels seus fills. L'advocat de la família Pujol Ferrusola ha demanat a la jutge que porta el cas que imputa els interessats per delictes de blanqueig de diners i evasió fiscal d'evitar la divulgació de les seves declaracions.

    Per Marta Lasalas, periodista, "qui surt més malparat és Jordi Pujol". Mentre que per Josep Maria Pasqual, també periodista, "la possibilitat de veure un president Pujol ensorrat no s'ha donat". I, finalment, el professor de Comunicació Juan López Alegre ha denunciat que "el sistema garantista de la justícia espanyola no hi és per protegir la intimitat de les persones".

    Capítol a part han merescut les declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, sobre la compareixença d'Artur Mas davant de la comissió parlamentària sobre corrupció. Vila ha qualificat de "poc patriota" l'actitud d'ERC en aquest afer. I, per acabar, s'han recordat les declaracions favorables del mateix president de la Generalitat sobre la versemblança econòmica d'una Catalunya amb estat propi. Tot arran d'un estudi dels economistes Joan Maria Mateu i Joan Alias.

  • Tertúlia del 29/01/15 (part 1)
    Veure vídeo
    Els matins

    Tertúlia del 29/01/15 (part 1)

    Un dia més, els casos de corrupció han ocupat bona part de la tertúlia d'"Els matins", aquest dijous amb Toni Aira, Antoni Puigverd, Joan Maria Clavaguera, Àlex Sàlmon i Josep Maria Reniu. La pregunta del dia es referia al "cas Pujol": Què en penseu, de les explicacions de Jordi Pujol?. I també s'ha comentat el judici contra l'exdiputat socialista Daniel Fernández i l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos.

  • Pujol: "Només eren com una guardiola"
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Pujol: "Només eren com una guardiola"

    Jordi Pujol insisteix que els diners que la família tenia a l'estranger no provenien de la corrupció, ni del blanqueig ni de l'erari públic. L'expresident declarava aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia i aquest dimecres al vespre s'han filtrat les imatges d'aquest moment. Pujol assegura que sempre es va desentendre d'aquest llegat per no malmetre la seva imatge pública i diu que la carta del seu pare que hauria de demostrar l'origen dels diners no està signada.

  • 28/01/2015
    Veure vídeo
    2324

    28/01/2015

    El jutge Andreu ha imputat aquest matí 81 directius i consellers de Bankia per la utilització de les targetes opaques.
    Entrevistem Sergio Delgado, del Partit X, que va iniciar l'acció judicial contra Bankia per publicitat enganyosa, per la comercialització de les preferents i per l'adjudicació de les targetes opaques a directius.
    Delgado afirma -l'ERO de Bankia de 4.500 persones està signat per un representant sindical que tenia adjudicada una targeta opaca. -
    Pere Rusiñol es congratula de la recent constitució a Catalunya d'un grup de ciutadans per organitzar la persecució judicial de la corrupció.
    Josep Vives destaca que cal anar més enllà dels 81 de Bankia: contra el mercat de compra venda de voluntats.
    Emetem les imatges facilitades fa escassament 2 hores pel jutjat on ahir va declarar Jordi Pujol, president de la Generalitat entre el 1980 i el 2003.
    Josep Vives: és gravíssim que es filtrin les imatges enregistrades pel jutjat. Les declaracions davant el jutge no són públiques. Ho serà el judici si es declara vista pública. Cal una investigació.
    Comparem les situacions de corrupteles de Catalunya i d'Espanya, i constatem que persones amb actuacions fosques han anat passejant per diferents territoris i càrrecs de l'administració.
    Quines serien les possibilitats de finançar-se d'una Catalunya independent? Ho explica Joan Maria Mateu, economista convidat, que acaba de publicar un llibre sobre el tema. Un estudi fet des dels paràmetres utilitzats per les agències de ràting. Una Catalunya independent pujaria 7 graons a l'escala de qualificació.

  • Portada de Mònica Terribas - 28/01/2015
    Veure vídeo

    Portada de Mònica Terribas - 28/01/2015

    "Ahir Jordi Pujol va dir a la jutge que no ho va declarar abans perquè temia la patacada política que això li representaria com a president, el desprestigi. I ara? Se l'ha estalviat, el desprestigi? Que no ha perjudicat també la seva obra de govern la desconfiança que ha generat? Haver esperat fins ara ha multiplicat l'impacte polític, i amb efectes retroactius, perquè l'ombra plana sobre les dinàmiques de tots els seus governs. Vet aquí el problema. I fins avui. Per això és tan necessari que tothom, el primer el president Mas, expliqui el que hagi d'explicar sense fer-ne un drama preelectoral. Per què? Doncs perquè aquest país ha d'arribar a les urnes, el 27 de setembre, amb totes les formacions polítiques, de la primera a l'última, noves i velles, havent fet l'impossible per convèncer la ciutadania que els seus polítics estan nets de corrupció. I en això no es pot demanar a ningú que faci confiança a cegues. Les piles de casos que hi ha als jutjats demostren que no ens ho podem permetre."

  • Artur Mas haurà de comparèixer a la comissió del "cas Pujol"
    Veure vídeo

    Artur Mas haurà de comparèixer a la comissió del "cas Pujol"

    ERC forçarà la compareixença del president de la Generalitat a aquesta comissió parlamentària sobre la corrupció i el frau.

  • Mas haurà de comparèixer
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Mas haurà de comparèixer

    Artur Mas haurà de comparèixer davant la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció, creada arran del "cas Pujol". Esquerra s'ha sumat avui a la resta de partits de l'oposició i ha demanat que el president de la Generalitat doni explicacions. Ho ha fet poques hores després d'anunciar que ha pactat els pressupostos amb CiU.

  • Villarejo, a la comissió sobre corrupció
    Veure vídeo

    Villarejo, a la comissió sobre corrupció

    CiU i Esquerra han tornat a fer caure, per quarta vegada consecutiva, la compareixença del president Mas a la comissió d'investigació del "cas Pujol". Precisament avui, qui sí que compareix com a expert és l'exfiscal anticorrupció de la Fiscalia de l'Estat Carlos Jiménez Villarejo.

  • 16/12/2014
    Veure vídeo
    2324

    16/12/2014

    El "23/24" ha obert amb la imputació de Jordi Pujol, la seva esposa Marta i tres dels seus fills --Pere, Mireia i Marta-- pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. Tots cinc hauran de declarar davant del jutge el 27 de gener en declaracions de mitja hora cadascuna. Sobre aquest fet s'han expressat dos especialistes. Per Leonardo Cárdenas, de la delegació de Catalunya de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals, "amb la reforma del 2012 també es va modificar el Codi Penal i, per tant, la qualificació de delicte fiscal. La regularització dels diners dels Pujol a l'estranger s'ha fet per evitar el delicte fiscal". Des del sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, s'acusa "el mateix departament de no exercir el seu paper de prevenció en el presumpte frau fiscal dels Pujol". I així s'ha expressat el seu representant, Miguel Ángel Mayo.

    D'aquest tema i de l'actualitat política, dominada per l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, n'han parlat els tertulians. Marta Lasalas ha considerat que "el cas Pujol és present en les negociacions polítiques, principalment les que mantenen CiU i ERC". Màrius García, advocat, augura que "després de festes el president Mas haurà de donar explicacions clarificadores sobre el futur més immediat de Catalunya". I, finalment, Antonio Bolaño es pregunta: "Quin tipus de pressupostos s'hauran de votar davant del clima polític actual?"

    El nomenament de Rafael Hernando com a nou portaveu parlamentari del PP demostra l'enrocament de Rajoy davant els nous temps electorals. Hernando és considerat un "dur entre durs", amb una àmplia trajectòria d'enfrontaments dialèctics amb els seus opositors. I, per acabar, el "23/24" s'ha fet ressò de l'operació contra "l'anarquisme violent" a Barcelona. Amb almenys vuit detencions, la policia ha irromput prop de Sant Josep de la Muntanya, referent del moviment "okupa" català.

  • 22/11/2014
    Veure vídeo
    Parlament

    22/11/2014

    Tensions post 9-N, a "Parlament"

    Aquesta setmana, al programa "Parlament" es destaca l'acció del fiscal general de l'Estat, q
    ue ha imposat el seu criteri de querellar-se contra el president Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. A més, Jordi Pujol ha estat cridat a tornar a comparèixer davant la comissió d'investigació creada a partir de la seva autoinculpació. Per altra banda, el síndic de greuges i la majoria de grups, excepte el PPC, s'han mostrat contraris a la impugnació del decret que evitaria talls d'energia als més vulnerables durant l'hivern. El diputat de C's Matías Alonso remarca la importància de la transparència dins la política i la d'eradicar els casos de corrupció. La barcelonina del barri de Sant Andreu Anna Figueres, del grup CiU, parla sobre el dret del poble a expressar-se. Finalment, el diputat del PSC Cristòfol Gimeno ens acosta al grup de teatre Elenc la Roda, de Castellgalí.

  • David Fernàndez: "El problema no és la corrupció, sinó la impunitat de la corrupció"
    Veure vídeo
    .CAT

    David Fernàndez: "El problema no és la corrupció, sinó la impunitat de la corrupció"

    El diputat de la CUP i president de la comissió sobre frau fiscal, corrupció i "cas Pujol" ha dit al ".CAT" que avui en dia el gran problema no és la corrupció, sinó la impunitat, que és molt pitjor que la mateixa corrupció.

Anar al contingut